Exposició: La fotografia a Normandia (1840-1890) al MuMa de Le Havre


Si teniu pensat viatjar aquesta Setmana Santa del 2024 a la Normandia, no us podeu perdre aquesta exposició de fotografia històrica i pintura del Musée d’art moderne André Malraux de Le Havre, titulada Photographier en Normandie (1840-1890). 

Camp de proves per als pintors a l'aire lliure, Normandia va tenir un paper decisiu en els inicis de la fotografia. Obres mestres de la pintura (Boudin, Pissarro, Monet, etc.) i de la fotografia (Warnod, Le Secq, Ruskin, Le Gray, etc.) es troben en aquesta exposició que fa de Normandia el lloc ideal per mesurar la influència recíproca de les arts.

Enregistrant la rica herència normanda, la fotografia ens permet mesurar la seva importància però també la seva fragilitat. Una fotografia que ressegueix la transformació del país a través dels canvis soferts per l'arquitectura costanera i l'arribada dels rics estiuejants i que busca allò pintoresc del camp normand.

Amb dues-centes obres, aquesta exposició va ser dissenyada i produïda amb la participació excepcional de la Bibliothèque Nationale de France i el suport excepcional del Museu d'Orsay. Una oportunitat per conèixer la història recent d'aquesta nació ancestral.

Exposició: 

Photographier en Normandie (1840-1890)
25 de maig - 22 de setembre del 2024
MuMa – Musée d’art moderne André Malraux 
2 Boulevard Clemenceau – Le Havre, Normandia

+ informació