Obres al carrer Sant Vicent de València mostren noves restes de la muralla sarraïna



Segons fonts de l'Ajuntament de València (País Valencià) les excavacions efectuades al carrer Sant Vicent d'aquesta ciutat, per a dur a terme les obres de renovació de les canalitzacions d'aigua potable en este àmbit, que ja estan pràcticament finalitzades, han tret a la llum nous restes de l'antiga muralla islàmica de València. 

La troballa s'ha produït a l'altura del carrer de Sant Ferran, en el tram final de les obres, la qual cosa ha obligat a variar la traça inicialment prevista en el projecte de la nova canonada, i desplaçar-la lateralment. Això ha generat afeccions a altres elements que es resoldran abans de la instal·lació dels tubs, atés que la resta de canonada està ja muntada. Tal com s'ha anunciat des de la Regidoria, es manté l'1 de desembre com a data prevista per a la finalització de les obres.

Les restes de muralla trobats tenen unes dimensions aproximades de 30 metres, i corresponen a la fonamentació i a l'antic valladar que discorria paral·lel a la traça de la muralla. En estos moments, la troballa està sent valorat des del Servici Municipal d'Arqueologia.

Mentre es determinen les característiques i el contingut detallat de les troballes, s'ha determinat que, en estar documentat, es cobrirà amb arena i amb una manta geotèxtil per a protegir-les de l'erosió i l'efecte dels agents externs. Les restes es quedaran de nou sota el paviment, en el mateix lloc en el qual han sigut trobats, i el personal tècnic municipal documentarà tot el contingut arqueològic trobat. 

La presència d'estes restes de la muralla que protegia l'antiga Balansiya (la València de dominació musulmana), ha obligat a desviar la traça projectada per a la nova canonada i passar-la a l'espai ocupat per l'antiga canonada. No obstant això, el bon ritme de les obres permet confirmar que l'excavació està pràcticament finalitzada, i que únicament queda per muntar el tub en la part final,per la qual cosa es complirà el termini previst de finalització de les obres a principis de desembre.