Presentació del llibre "Per Catalunya. Portaveu del Front Nacional de Catalunya a la clandestinitat i l'exili"


Dilluns, 29 de gener del 2024, a les 7 del vespre, tindrà lloc la presentació del llibre "Per Catalunya. Portaveu del Front Nacional de Catalunya a la clandestinitat (1945-1947) i l'exili (1954-1959)", d'Agustí Barrera i Puigví i de Robert Surroca i Tallaferro. L'acte tindrà lloc a la Llibreria Ona de Barcelona (Carrer Pau Clarís, 94). El llibre ha estat publicat per Dalmau Editor.

Hi intervindran Agustí Barrera i Puigví i Robert Surroca i Tallaferro, autors, Fermí Rubiralta, prologuista, Oriol Falguera, president de la Fundació Reeixida i Rafel Català, editor. 

Tot just al final de la Segona Guerra Mundial comença a editar-se “Per Catalunya”, portaveu del Front Nacional de Catalunya, de primer de manera clandestina, des de dins del país, i en una segona etapa des de l’exili a París.

El llibre recopila els exemplars que es van publicar de Per Catalunya, que entre 1945 i 1959 (en dues etapes: primer en la clandestinitat i després a l’exili) va ser l’òrgan de premsa del Front Nacional de Catalunya, organització creada en el context de la immediata postguerra com a aglutinant de la lluita antifranquista i catalanista.

Aquesta edició comprèn la reproducció facsímil de tots els números que es van publicar, fruit del treball d’arxiu de Robert Surroca, un pròleg de Fermí Rubiralta, un estudi d’Agustí Barrera i un recull, a càrrec de Pere Vilella, de les opinions de diversos analistes i historiadors sobre el paper de Per Catalunya.

Més informació (Dalmau Editor): Per Catalunya. Portaveu del Front Nacional de Catalunya a la clandestinitat (1945-1947) i l’exili (1954-1959) – Rafael Dalmau, Editor (rafaeldalmaueditor.cat)