Montblanc vol l'antic convent de St Francesc com un espai immersiu sobre la llegenda de St Jordi


El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar ahir per unanimitat sol·licitar una subvenció de tres milions d’euros per executar el projecte de rehabilitació i conversió de l’antiga església de Sant Francesc de Montblanc en un espai immersiu dedicat a la figura i llegenda de Sant Jordi. La petició, però, està supeditada a què la Generalitat de Catalunya trameti, en el decurs de les properes hores, la cessió de la titularitat de l’antiga església de Sant Francesc a l’Ajuntament de Montblanc i per a un període de trenta anys.

El projecte impulsat per l’Ajuntament amb el suport de tots els grups municipals, contempla la rehabilitació de l’antiga església -que forma part del conjunt de l’històric convent de Sant Francesc- per esdevenir un espai cultural de primer ordre per a la vila Ducal, donant continuïtat, a la vegada, als projectes turístics i culturals associats a la Llegenda de Sant Jordi.

Així mateix, aquesta intervenció permetria completar la rehabilitació de l’església, que és un Bé Cultural d’Interès Nacional, la qual forma part d’un conjunt monumental únic format, entre d’altres, per la muralla medieval de Montblanc, que també disposa de la mateixa classificació: Bé Cultural d’Interès Nacional.

El projecte està valorat en tres milions d’euros i la subvenció que es sol·licita és del cent per cent de la inversió. D’aquesta manera, la materialització d’aquest conjunt no suposaria cap aportació econòmica per part de l’Ajuntament.

+ informació