Èxit absolut de visitants durant la 36a Setmana Medieval de Montblanc per Sant Jordi 2023


L'Oficina de Turisme de Montblanc ha fet balanç de l'excel·lent campanya turística de la 36a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi. La percepció general ha estat que la vila ha rebut visitants com mai abans. Carrers i places s’han omplert durant dos caps de setmana i les actuacions i espectacles han tornat de despertar l’interès dels milers de persones que han escollit Montblanc per gaudir de bons moments en família o amb amics.

Per segon any l’Oficina de Turisme de Montblanc i l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi s’han coordinat per gestionar els punts d’informació: l’Oficina de Turisme, la torre de Sant Francesc, i el Punt d’Informació de la festa, ubicat a l’antiga església de Sant Francesc. En total s’han atès 8.192 persones. Dels cinc dies el de major activitat fou el diumenge 23 amb 2.144 persones ateses.

Són unes dades molt positives que superen les de l’any passat que van ser considerades com a excel·lents després de la pandèmia. Enguany, hi ha hagut tres factors externs molt importants: temps més estable, la coincidència de Sant Jordi en diumenge i el dilluns festiu del Primer de Maig.

On s’ha vist un clar increment de visitants ha estat en la passejada pel pas de ronda de la muralla des de la nova torre de Sant Francesc. Precisament el recorregut actual, més llarg i que dona accés al capdamunt de tres torres, va ser estrenat la diada de Sant Jordi de l’any passat. Durant la festa de 2022 en quatre dies de la festa hi van passat 2.073 persones. Enguany, en cinc dies s’ha duplicat fins acollir 4.452 persones.

Com cada any, el públic atès provenia majoritàriament de Catalunya, en un percentatge superior al 90%. Principalment han arribat de Barcelona i l’àrea metropolitana, el Camp de Tarragona i les Terres de Lleida. El perfil és familiar, amb infants o sense, i colles d’amics. Molts coneixen la festa i qui no va assistir-hi l’any passat enyorava poder retrobar-se amb l’ambientació dels carrers i les activitats programades. 

El dèficit estructural d’allotjament a la comarca ha fet que la major part dels visitants es plantegin una escapada d’unes hores i, per tant, tornen a casa seva i no pernocten a la zona. Tanmateix, pràcticament tots els allotjaments del municipi, els que pertanyen a Respira Montblanc i el càmping Montblanc Park han vorejat la plena ocupació durant aquests dies.