La Confraria de Montserrat compleix 800 anys i crea una comissió per fer un centre delegat



Amb motiu de la celebració dels 800 anys de la fundació de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat i donat que a la Parròquia de Sant Joan de Matadepera existeix una capella i una manifesta devoció a la Mare de Déu de Montserrat com a Patrona de Catalunya, s’ha creat una comissió per la creació, a la mateixa Parròquia de Matadepera, d’un centre delegat de la Confraria.

Les persones interessades en formar part de la confraria, poden contactar amb els impulsors del projecte de la Parròquia de de Matadepera, els dilluns, de 20.00h a 20:45h.

Un cop creada la delegació de la Confraria, la primera activitat prevista per aquest any serà una Missa solemne en honor de la Mare de Déu de Montserrat a l’Església de Sant Joan, el 27 d’abril, a les 19:30 hores. De cara al mes de maig, es prepararà la Va Trobada de les Delegacions de la Confraria a Montserrat.

L’objectiu de la Confraria és estendre i facilitar la devoció a la Mare de Déu de Montserrat, amb la vinculació al Santuari i la creació de centres que, com autèntics petits santuaris, apropin l’amor que Déu manifesta a la seva Muntanya Santa a tots els fidels. Això es fa amb la pregària personal i, sobretot, amb l’organització de celebracions els dies que l’Església celebra la Mare de Déu, especialment les dues festes montserratines del 8 de setembre i del 27 d’abril.Cada any, el dissabte sobre el 27 d’abril, els confrares són invitats a pujar a Montserrat per a una celebració al Santuari, en la qual es donarà als nous confrares el recordatori i la medalla de la Confraria. Igualment, el dissabte sobre el 8 de setembre són invitats a venir a la celebració en record i sufragi dels confrares difunts.

La Confraria, doncs, té un centre principal, al santuari de Montserrat, i centres delegats, escampats per tot el món, els quals participen de la vida i la pregària de Montserrat. Per a ser confrare cal inscriure’s a qualsevol centre delegat o a Montserrat mateix. Els confrares no tenen obligacions determinades, però es recomana una vida activa de pregària. Per a facilitar-ho, el Santuari, la casa comuna de tots els confrares, proposarà materials per a la pregària personal o en grup. Es recomana molt vivament la participació als actes que la Confraria organitza en els centres delegats.


+ informació