Conferència: Gibraltar i els Països Catalans | Martí Crespo | 7 feb.


El Memorial 1714 de Barcelona torna a activar el seu cicle de conferències de Santa Eulàlia. El tema genèric del cicle de conferències de la Diada d’enguany és dedicat al tema “Llengua i independència”, que d’una manera directa es plantejarà en les conferències dels dies 6, 8 i 9 de febrer del 2023.

El dia 7 de febrer és previst parlar de Gibraltar i de Gibaltar, que lliga molt més del que a priori podem creure amb el tema genèric proposat. Només cal destacar, amb independència del que ens dirà el conferenciant, que Gibraltar és un territori dels 17 que arreu del món són en procés de descolonització per l’ONU. Totes les conferències es faran a la seu del Memorial 1714, a la plaça del Fossar de les Moreres 2-4 de Barcelona.

Programa

Dimarts, 7 de febrer del 2023, a les 19 h. | Entrada gratuïta.

“Gibraltar i els Països Catalans, una relació intensa i diversa des de fa més de 300 anys”.

MARTÍ CRESPO I SALA (Barcelona 1972). Lingüista, llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona i periodista de professió amb una llarga experiència en el sector dels mitjans de comunicació del país. És un apassionat de la recerca de les traces catalanes escampades arreu del món i que publica setmanalment a la secció “Com a casa” de Vila Web.

Des del 2000 investiga les relacions entre els Països Catalans i Gibraltar. Ha publicat nombrosos
articles acadèmics i de divulgació sobre el tema, a més del llibre “Els ‘minorkeens’ de Gibraltar”
(2018; versió anglesa 2021). També va participar en el programa de Miquel Calçada a TV3 “Afers
exteriors” dedicat a Gibraltar i manté el bloc Gibaltar.cat, on s’aplega tota la seva recerca.