Cicle de conferències 'Parlem d'història', a càrrec de Juli Gutiérrez Deulofeu a plural 21


Conferència 1: Parlem d'història.

A càrrec d'en Juli Gutiérrez Deulofeu

Diumenge, 28 gener a les 11:30h
Plural 21 (Passatge Gaiolà, 24, local, Barcelona)

La història del segle XX es va rendir a Deulofeu. Una aproximació a l’obra i a la persona.

Aquest Cicle temàtic: «Parlem de la Història» forma part dels actes commemoratius del 33 aniversari de l’Associació Plural-21, que van començar el setembre de 2023 i que finalitzarà el juny de 2024. Un cap de setmana cada mes anirem tractant diferents temes que creiem puguin ser del vostre interès. Fins ara hem realitzat les següents activitats:


Conferència 2: La Historia Comparada. El primer ciclo de los pueblos ibéricos y el primer ciclo de la cultura del río de la Plata, Argentina

Diumenge, 28 gener a les 17h
Plural 21 (Passatge Gaiolà, 24, local, Barcelona)

De manera intuitiva, y también a partir de la visión del argentino capitán de navío Abelardo Gabancho, Deulofeu definió a la cultura del río de la Plata y, en concreto, a la de Argentina, como el faro del mundo futuro. Demostraremos, con argumentos contundentes, que, una vez más, Deulofeu no se equivocó. La historia comparada, elevada a la categoría de arte.

Conferències presencials, cal reservar plaça a info@plural-21.org.
Preu: aportació voluntària.
Online, emissió en directe per canal twitch de Plural-21

Alexandre Deulofeu i Torres (L’Armentera, 1903-Figueres, 1977). Fou un home polifacètic, un savi, professor, farmacèutic, químic, polític republicà, historiador que va trobar l’origen del romànic entre l’Empordà i el Rosselló i, sobretot, filòsof de la història. La matemàtica de la història és el nom de la teoria amb què explica les civilitzacions com processos biològics amb cicles que es repeteixen, en els quals la demografia, els imperis i les onades i/o morts imperials donen encertades previsions des de la unificació d’Alemanya, la caiguda de l’imperi soviètic, l’evolució de l’imperi nord-americà, el principi de desintegració de la Xina o la fi imminent de l’imperi espanyol i l’alliberament de Catalunya, mare i orígen de la cultura europea. 

Per consultar la seva extensa obra en: https://www.deulofeu.org/es/els-seus-llibres/





Juli Gutièrrez Deulofeu (Figueres, 1964). Enginyer Agrícola i llicenciat en Història. Va conviure amb el seu avi matern Alexandre Deulofeu fins als 14 anys, però va anar més endavant quan es va interessar pel coneixement de la seva vida, obra i pensament, del qual ha arribat a ser el principal defensor.

+ informació: