Novetats - Llibres: "Entre camins, bruixes i tempestes: les creus del Vilassar històric"


Una de les novetats en publicacions d'investigació històrica del país d'aquesta primera meitat del 2023 ha estat el llibre titulat “Entre camins, bruixes i tempestes”, editat pel Museu Comunitari de Cabrils (Maresme, Catalunya), a cura dels investigadors Laura Bosch i Jordi Montlló.
 
A partir d’un mapa de 1777 dipositat a l’Arxiu Diocesà de Barcelona, s’ha reconstruït la història d’una sèrie de fites, en forma de creus que hi són presents. El treball final és el resultat d’un llarg procés col·laboratiu, fruit de l’expertesa de professionals de diferents disciplines, que han dedicat el temps lliure a regirar documents, buidar arxius i fer treball de camp.

La publicació ha estat possible gràcies al suport de l’Institut Ramon Muntaner, el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, l’Ajuntament de Vilassar de Mar, l’Ajuntament de Cabrera de Mar, el Centre d’Estudis Vilassarencs i el patrocini privat. I a la col·laboració desinteressada dels autors i de persones i entitats.

Us deixem un enllaç al programa de cultura popular de ràdio a internet "Fes ta festa" on es parla del llibre amb els seus autors.