L'historiador i arqueòleg Jordi Principal és el nou director del Museu d'Història de Catalunya


El Departament de Cultura ha designat l’historiador i arqueòleg Jordi Principal com a nou director del Museu d’Història de Catalunya, un cop conclòs el procés de selecció. Principal rellevarà a Margarida Sala, qui ha exercit la direcció des del 2016, desprès de Jusèp Boya.

Jordi Principal, historiador i arqueòleg, doctor en història (prehistòria i arqueologia) per la Universitat de Barcelona, ha estat investigador postdoctoral a les universitats d’Oxford i Pisa, així com del Programa Ramon i Cajal a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i al Museu d’Arqueologia de Catalunya. També ha cursat estudis de museologia i gestió de museus a la Universitat de Girona. Fins a l’actualitat ha estat el responsable de les col·leccions clàssiques del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Com a docent ha estat professor a les Universitats de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat del País Basc. També ha impartit diferents cursos especialitats en l’àmbit de l’arqueologia clàssica a la Universitat de València, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i l’American Academy in Rome. Així mateix, disposa d’un ampli currículum en la coordinació d’excavacions en diferents jaciments arqueològics, en direcció de projectes de recerca i en el tractament i l’adequació patrimonial d’espais arqueològics.

Destaca la seva participació en diferents projectes de recerca internacionals a França, Itàlia i Montenegro, entre els quals caldria citar els de l’oppidum ibèric de Pech Maho (Sigean, Aude, França), la ciutat romana de Pompeia (Campània, Itàlia) i la ciutat il·lírica de Rhizon (Risan, Montenegro).