Finalitza la restauració del Panteó dels Boule de Reus


Dijous, 30 de març de 2023, a les 12 hores, va tenir lloc la inauguració de la restauració del Panteó Boule, ubicat al Cementiri General de Reus. L’acte comptarà amb la presència l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer; la regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores, i els professors Sergi Coll i Agustí Costa, de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, autors del projecte d'intervenció al conjunt monumental. En el decurs de l’acte es presentarà el cicle d’activitats que tindrà lloc aquesta primavera al Cementiri General de Reus programades per tal de donar a conèixer el patrimoni artístic i cultural del recinte funerari.

Les obres de restauració i protecció del conjunt monumental del Panteó Boule van finalitzar a finals de 2022 i han estat orientades a evitar la degradació de materials constructius i a restituir els elements escultòrics detectats pel projecte i la intervenció plantejats pels professors Coll i Costa, de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

Mausoleu Boule

Un dels primers conjunts funeraris del Cementiri General de Reus va ser l'encarregat pels Boule, una de les famílies notables de la ciutat de Reus del darrer terç del segle XIX. Aquest monument funerari data de l'any 1882, obra de l'arquitecte Francesc Blanc i Pons, sota l'encàrrec de Josep Boule i Moncet. Va ser concebut com una capella neogòtica centralitzada quadrangular, a la qual s'hi va afegir una cripta subterrània. Cal destacar que a l'interior del conjunt s'hi troben dos finestrals laterals amb vitralls que dirigeixen la llum cap al centre de la cripta. S'hi troba també un altar de marbre, al costat del qual dos pedestals aguanten dos bustos de marbre natural, també de marbre, que representen a Josep Boule i la seva esposa. Les escultures són de Joan Roig i Soler.