Visita guiada amb en Jordi Bilbeny per la vila de Pals per conèixer el Colom català | 25 març


El cap de recerques de l'Institut Nova Història (INH), Jordi Bilbeny, organitza unes rutes per difondre “la censura aplicada a la història” i que “va més enllà de la història oficial”. En aquest cas, destaca que hi ha documents i cròniques que apunten que Colom podria tenir un vincle amb la població de Pals, al Baix Empordà, o que va passar per l’estret de Gibraltar per anar a Amèrica.

En aquest sentit, s’organitza una ruta a la vila de Pals, al Baix Empordà, per conèixer els espais que demostrarien el possible vincle d'en Cristòfor Colom amb aquesta població. Es visitarà el nucli antic, la Torre de Mar, el barri mariner i el Molí de Pals.

La Ruta colombina per Pals començarà el dissabte, 25 de març a les 10 del matí. A les 12 del migdia, es visitarà la Torre de Mar i el barri mariner. A les 14 hores es farà una pausa per fer un dinar opcional a l’Hotel Golf de Pals. I la ruta continuarà a les 16.30 hores amb la visita al Molí de Pals. Es donarà per acabada a les 18 hores.

Jordi Bilbeny és un filòleg i escriptor català. Va formar part del Centre d’Estudis Colombins i és el cap de recerca de l’Institut Nova Història. Ha defensat la identitat catalana de Cristòfor Colom en diverses publicacions, com La descoberta catalana d’Amèrica: Una reflexió sobre la manipulació de la Història (1999) o Cristòfor Colom: Príncep de Catalunya (2006), així com altres tesis de caràcter similar, com la catalanitat de Miguel de Cervantes i l’atribució de l’autoria d’El lazarillo de Tormes a Joan Timoneda.